Motivele pentru care un copil se poartă *URÂT*

Când copiii au un comportament nedorit trebuie să ne activăm curiozitatea, nu autoritatea.

Dacă un angajat trântește și pufnește la servici, colegii și șeful vor fi intrigați; nu îl vor trimite acasă, vor încerca să afle ce se întâmplă cu el și poate chiar îl vor ajuta. (asta într-o firmă în care merită să rămâi!).

De ce acum? De ce aici? De ce azi? De ce așa? Ce e în spatele acestui comportament?


Dacă aflăm sursa, putem furniza informații, putem avea empatie și astfel ieșim din furie și putem însoți blând.

“The opposite of anger is not calmness, its empathy.” Oz M.

Iată 3 motive care se află de obicei în spatele comportamentelor nedorite la copii:

Lipsa de informații sau vârsta prea mică pentru a retine informația.

Un copil mic traversează strada cu bicicleta de plastic fără să verifice dacă vin mașini. Pentru că e mic se poate ca informația să nu se fi fixat încă și în acest caz trebuie să îi reactualizăm regula la traversare.

Țineți minte că mașinile au intrat în conștiința umană acum 250 de ani. Creierul reptilian care asigură supraviețuirea reacționează mai repede la apariția unui păianjen în colțul peretelui decât la zgomotul unei mașini pe stradă. Acesta este motivul pentru care trebuie să readucem în discuție constant regulile de circulație. (valabil nu doar pentru copiii mici).

Tip: pentru copiii mici putem scurta propozițiile la un minim de 4-5 cuvinte. ” Atentie! Ne oprim! Vin mașini!”

Copilul este supărat(rănit, gelos, speriat, descurajat, frustrat).

Un copil de 5 ani fuge, vorbește tare și mișcă lucrurile din cabinetul unui doctor. Copilul este speriat. Asociază cabinetul cu investigații și intervenții din trecut. Putem să discutăm de acasă despre vizita la doctor și ce seva întâmpla în cadrul acestei vizite. Plânsul și o discuție despre teama vor fi mai ușor de conținut în mediul de acasă și vor avea efecte benefice asupra copilului.

Copilul încearcă să compenseze pentru o nevoie nesatisfăcută (mâncare, atenție, apropiere, stimulare, autonomie, mișcare, implicare)

Un copil de 8 ani se joacă foarte zgomotos în camera alăturată celei în care doarme tatăl său. Un copil de 8 ani poate înțelege, reține și respecta regulile. Însă el funcționează și după regulile interne, iar acestea au la bază nevoile. Nu poate respecta nevoia altcuiva dacă ea contravine cu o nevoie a sa, nesatisfăcută.( Mulți adulți funcționează la fel). Nevoia copilului este de conectare și implicare emoțională reală și o țipă cum poate.

Nu am niciun talent anume. Sunt doar extraordinar de curios. – Albert Einstein”

Un gând despre „Motivele pentru care un copil se poartă *URÂT*”

  1. Numele meu este Elizabeth Truscott și locuiesc în SUA, viața mea s-a întors din nou… După 15 ani de căsnicie întreruptă, soțul meu m-a lăsat cu 4 copii. Am simțit că viața mea era pe cale să se sfârșească și aproape că m-am sinucis, am fost emoționat foarte mult timp. Datorită unui vrăjitor numit Dr. OKO, pe care îl întâlnesc online, într-o zi credincioasă, în timp ce răsfoiam pe internet și am dat peste o mulțime de mărturii despre acest vrăjitor special OKO. Unii oameni au mărturisit că și-a adus ex-ul înapoi, alții au mărturisit că le-a restabilit căsnicia, unii au mărturisit că poate face o vrajă pentru a opri divorțul de ce unii au mărturisit că a făcut ca iubitul lor să se îndrăgostească de ei și așa mai departe. De asemenea, am întâlnit o mărturie specială și era despre o femeie pe nume Jennifer Aniston, ea a mărturisit despre cum și-a adus înapoi fostul iubit în mai puțin de 24 de ore și la sfârșitul mărturiei ei a lăsat adresa de e-mail a Dr. OKO, care este, drokospellcaster8. @gmail.com După ce am citit toate acestea, am decis să încerc și l-am contactat prin e-mail și i-am explicat problema mea. În doar 24 de ore, soțul meu s-a întors la mine și a început să cerșească dragoste, apoi ne-am rezolvat problemele, suntem chiar mai fericiți decât înainte. Dr. OKO este cu adevărat un bărbat talentat pentru mine și pentru gospodăria mea și nu voi înceta să mărturisesc marele lui. lucrează pentru că este un om minunat și vrăjile lui sunt atât de puternice și eficiente, dacă ai o problemă și cauți un vrăjitor real și autentic care să-ți rezolve toate problemele. contactați-l pe acest e-mail: drokospellcaster8@gmail.com sau sunați-l prin WhatsApp +2349047005658

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *